1.8.2022

Wolves Final Four -turnaukseen!

Joensuu Wolves osallistui runkosarjan viimeiseen turnaukseen Helsingissä 30.7. häviten Jyväskylä Jaguarsille 40-20 (12-12) ja voittaen Promesta Blazen 30-16 (22-6).

Kun baarien valomerkit lähestyivät, oli Joensuu Wolves lähtenyt jo matkalle kohti Helsinkiä, tiedostaen tulevan turnauksen panokset. Voitot molemmista peleistä ja finaaliturnaus olisi Joensuussa. Tätä kotietua tavoittelemaan lähti lopulta 12 pelaajaa.

Ottelu Jyväskylä Jaguarsia vastaan oli odotusarvoisesti todella tiukka. Jaguars oli löytänyt huikean vireen omasta kotiturnauksestaan ja näyttänyt kaikille mihin he kykenevät. Jo heti ottelun avaushetkistä oli selvää, että tästä on tulossa kova kamppailu. Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui tasaisesti ja joukkueet vuorotellen kaivoivat pisteet omilta hyökkäysvuoroiltansa. Puoliajalla tilanne oli vielä tasan 12–12. Valitettavasti tässä vaiheessa alkoi realisoitua ottelun teema ja se oli loukkaantumiset. Pelinrakentaja Johan Rabinin sekä muutaman muunkin avainpelaajan loukkaantumiset vaikuttivat meidän peliin sen verran, että emme pystyneet enää haastamaan Jyväskylää toisella puoliajalla. Wolvesin oli tyytyminen enää yhteen touchdowniin ja ottelun loppupuolella annetut hyvät kenttäasetelmat mahdollistivat Jaguarsille neljä touchdownia meitä vastaan siunaten lopullisiksi luvuiksi 40–20.

Kyseinen tappio päätti Joensuu Wolvesin 10 ottelun voittoputken, joka oli jatkunut aina syksystä 2019 asti. Silloin Wolves hävisi Kuusankoski Cowboysille Äijämaljan finaalissa.

Tappion jälkeen oli aika kääntää katseet päivän toiseen otteluun, sillä häviö merkitsi sitä, että lohkovoitto ja paikka Final Four -turnauksessa olivat vielä auki. Valitettavasti turnauksen ensimmäisessä pelissä kärsityt loukkaantumiset olivat syöneet meidän rosteria sen verran, että jouduimme uudistamaan pelisuunnitelman lennosta. Lopulta saimme kasattua haavoittuneen, mutta sisukkaan susilauman kentälle Promesta Blazea vastaan.

Ottelu lähtikin käyntiin erittäin hyvin ja juoksupainotteinen hyökkäyksemme repi kolmella ensimmäisellä hyökkäysvuorolla touchdownit siirtyen 22–0 johtoon. Tämän jälkeen alkoivat kuitenkin edellisestä pelistä tutut loukkaantumiset kasaantumaan ja hidastamaan meidän tahtiamme pahemman kerran. Blaze pääsikin vielä tekemään touchdownin ensimmäisen puoliajan loppuun muuttaen pelin tilanteeseen 22–8. Toisella puoliajalla peli näytti huomattavasti tasaisemmalta. Puolustukset pysäyttivät hyökkäykset kerta toisensa jälkeen, ja pisteitä syntyi molemmille joukkueille vain kertaalleen. Suuren selviytymiskamppailun jälkeen Wolves varmisti lohkovoiton luvuin 30–16.

Lyhyt, mutta sitäkin tapahtumarikkaampi runkosarja on paketissa ja tuloksesta voidaan olla ylpeitä. Vaikka runkosarjan voitto lipsui kädestä viime hetkellä, niin 5–1 tuloksella voi lähteä tyytyväisenä kohti finaaliturnausta, joka järjestetään tänä vuonna jokaisen runkosarjapelinsä voittaneen Porvoon Teurastajien kotona 13.–14.8. Ainoa kysymysmerkki ilmassa onkin loukkaantumiset, sillä meidän Helsinkiin lähteneestä 12 hengen rosterista vain viisi selvisi ilman pahempia kolhuja. Vaikka alustavasti vaikuttaa, että suurin osa voisi olla kunnossa tuolloin lopputurnauksessa, on vielä liian aikaista sanoa mitään varmaksi. Wolves lähtee tilanteesta huolimatta kohti Porvoota taistelemaan mestaruudesta. Kentällä näemme, mihin se riittää.

Kirjoittaja: Jarno Hanski.