8.7.2022

Turnausennakko: Sipoo

Voitokkaan 2021 kauden jälkeen on aika laittaa nappikset jalkaan ja palata pelikentille.

Vuosi 2021 oli Joensuu Wolvesille koronan tuomista haasteista huolimatta menestys. Usean pelaajan lopettaminen vaikutti rosteriin sen verran, että pelipaikkarumbaa käytiin vielä päiviä ennen kauden alkua, mutta kaikesta huolimatta kausi päättyi kirkkaimpaan elikkä Äijämaljan nostatukseen.


Mitä odottaa kauden avauksesta?

Viime kauden tapaan, Wolvesin avaus tapahtuu Sipoossa, jossa vastaan asettuu kotijoukkue Bulldogs sekä Jyväskylä Jaguars.
Bulldogs on meille tuttu vastustaja viime kaudelta ja keskinäisessä kohtaamisessa olimme parempia tuloksella 30–14. En ole tietoinen, kuinka paljon Bulldogsin rosteri on muuttunut viime vuodesta, mutta lähdemme otteluun varsin samalla kaavalla luottaen omaan tekemiseen. Viime ottelussa saimme pidettyä Bulldogsin juoksut kurissa hyvällä menestyksellä, mutta heittohyökkäys pääsi rankaisemaan useampaan otteeseen tehden 2 touchdownia. Siinä meille keskittymisen kohdetta tähän peliin.

Jyväskylä on tipahtanut yhtä sarjaporrasta alemmaksi koronan aiheuttaman pelaajakadon myötä ja pelaa sen takia tällä kaudella 3.divarissa. Joukkue on tuttu muutamille pelaajille viime kaudelta, kun pelasimme Steelers Veljmiehien kanssa farmisopimuksella, vaikka jotain oletuksia voisi vetää viime vuoden 2.divarin playoff- joukkueesta. Lähdemme otteluun kuitenkin aivan tuntematonta joukkuetta vastaan, sen verran lienee kuitenkin muutoksia tapahtunut.

Wolves lähti viime vuonna Sipooseen 11 pelaajan rosterilla eikä tilanne näytä vuonna 2022 paljoa paremmalta. Tilannetta ei helpota yhtään, että aloittava QB Markus Pesonen on loukannut kätensä eikä näin pysty pelaamaan ottelussa. Aloittavana pelinrakentajana ottelussa nähdään viime vuonnakin taitojaan väläytellyt Johan Rabin. Lisätään soppaan kaikki muutkin loukkaantumiset ja poissaolot, niin avausturnaus vaikuttaa vähintäänkin mielenkiintoiselta.


Mitä voi odottaa Wolvesilta kaudella 2022?

Kaudelta 2022 meiltä pystyy odottamaan viime vuodelta tuttua Wolvesia, vaikka joukkueeseen on tullut uusia pelaajia parin lopettaneen tilalle. Meidän pelaajarunkomme on aika samanlainen kuin viime vuonna. Puolustuksen DL- ja LB-osasto on kokemusta täynnä ja uskon, että tulevat aiheuttamaan suuria ongelmia vastustajan hyökkäykselle. Meidän hyökkäykseltämme voi taas odottaa varmempaa pelaamista kuin viime vuonna. Ehjä harjoittelukausi on mahdollistanut kunnollisen valmistautumisen tulevaan kauteen, ja uskon tämän näkyvän erityisesti hyökkäyksen monipuolisuudessa. Kaudelle 2022 Joensuu Wolves lähtee hallitsevana mestarina ja lähdemme tänäkin vuonna täysillä taistelemaan mestaruudesta. Varmasti jokainen joukkueen jäsen haluaa nostaa kauden päätteeksi Äijämaljan. Kysymys kuuluukin, haluaako joku toinen joukkue enemmän?

-Jarno Hanski