25.3.2018

Naisten #valmennus

She-Wolvesin leiriin saatiin kauan kaivattua valmennusapua - ja kerralla vielä kahden valmentajan voimin. Kaksi kautta keskenään ja pelaajakapteenien johdolla treenanneet nartut ovat erittäin iloisia tilanteesta.

Joensuun oma poika Anssi "Lepi" Leppänen on pelannut Wolvesin riveissä vuodesta 2009. Pelinrakentajana, rissuna ja safetyna vastustajia pelotellut Anssi löysi lajin uudelleen parin välivuoden jälkeen. "Polte lajia kohtaan sai innostumaan naisten valmentamisesta, kun ikä painaa, eikä miehillä ole porukkaa Joensuussa" Anssi toteaa. Narttulauma uskoo, että seuran puheenjohtaja Suvi Hassinen on myös käyttänyt puheenlahjojaan, sillä Anssi asuu perheineen pj:n naapurissa. Iso kiitos siitä Suville!

Itä-Suomeen muuttanut Mika "Häkä" Häkkänen bongasi narttulauman somesta. "Kiinnostus She-Wolvesiin tuli Kuopion kanssa solmitun farmisopimuksen myötä. Joukkue oli ahertanut kaksi vuotta ilman valmentajaa ja tuli sellainen fiilis, että vaikken ammattivalmentaja olekaan, voisin olla hyödyksi joukkueelle" Häkä avaa ajatuksiaan. Pelaajataustaa Mikalta löytyy Roostersin juniori -riveistä, jopa Suomen mestaruuden arvoisesti. Rakkaus lajia kohtaan syventyi ja Mika kävi valmentajakursseja, jonka jälkeen valmensi Helsinkin 69ers:n junnuja hyvällä menestyksellä.

Joukkueen pelaajakapteenina toiminut Olga Wasenius on innoissaan uudesta tilanteesta ja kokee, että joukkueelle on avautunut uusia mahdollisuuksia valmennuksen myötä: "Valmennus on tuonut koko joukkueeseen uutta virtaa ja motivaatiota. On ollut huojentavaa luovuttaa vetovastuu treenien suunnittelusta ja toteutuksesta valmentajille. Nyt voi itsekkin keskittyä täysillä treenaamiseen ja kehittyä saamansa palautteen perusteella".

Molemmat valmentajat odottavat innolla tulevaa kesää. Pelaajien omistautuminen lajille on tehnyt vaikutuksen, niin Mikaan, kuin Anssiinkin. Haastetta valmennukselle treenien suunnittelussa tuo pieni pelaajamäärä. "Se sydän, joka pelaajilla näkyy sykkivät lajille ja joukkueelle, saa hymyn huulille. Lisäksi on aina mukava nähdä ja kuulla rookie -nälkää ja kysymyksiä uudesta lajista" kiteyttää Mika. Kesäksi valmennuksella on selkeä tavoite: "Lähdetään voittamaan ja taistelemaan kulmahampaat esillä. Pelaajien vähyys voidaan korvata kovalla treenillä, hyvällä kunnolla, taistelu- ja voittamishalulla, sekä sisulla, mitä uskomme meidän naisista löytyvän."

Kesällä nähdään, mitä valmennus on saanut susilaumassa aikaan!