29.10.2018

Jefumatkalla Köpiksessä!

Meidän Olga kävi kartoittamassa taitojaan Kööpenhaminassa lokakuun alussa, kun The Growth Of a Game järjesti ensimmäisen eurooppalaisten naisten amerikkalaisen jalkapallon leirin. Matkaan lähdettiin yhdessä Kuopion Steelersin naisten pelaajien kanssa. Leiri toi yhteen noin 250 naisjefuilijaa ympäri Eurooppaa sekä hieman muualtakin. Kööpenhamina näytti parhaita puoliaan pyöränselästä ja leirillä päästiin heti tositoimiin, kun ensimmäisten treenien aihe oli taklaaminen. Olga kertookin leirin peliosuuksien olleen antoisimpia: ”Päästiin kunnolla pelin makuun.”

Kulttuurierojakin löytyi ja niitähän sinne osittain myös lähdettiin hakemaankin. ”Hienointa näissä on kyllä ne ihmiset”, Olga kiteyttää. "Avarsi silmiä, että sitähän voisi lähteä pelaamaan välillä vaikka muuallekin, vaikkapa Suomen off-seasonin ajaksi. Laji tekee samaa muissa Euroopan maissa kuin Suomessakin, tuo todella erilaisia ihmisiä yhteen. Vaikka hampaat ovat hieman irveessä pelin tohinassa, aina tilanteiden jälkeen annetaan puolin ja toisin propseja hyvistä osumista."

"Lähtisinkö uudestaan? Vaikka heti ja mieluusti pidemmällekin reissulle jefuilijoiden kanssa, on ne niin häröjä. Viimeistään ensi vuonna uudestaan”, Olga pohtii.

Kuvassa Suomiedustus, suomalaisittain… vakavasti.