28.7

Ennakko: Helsinki 30.7


Viime viikosta

Joensuu Wolves jatkoi voittokulkuaan erittäin sateisessa Jyväskylässä. Kauden toisessa turnauksessa Wolves kohtasi ja voitti Promesta Blazen luvuin 6–46 (6–22) sekä Sipoo Bulldogsin luvuin 6–30 (6-14). Lähdimme turnaukseen lopulta vain 13 miehen rosterilla, mutta sitäkin paremmin valmistautuneena.

Avausottelu Blazea vastaan lähti kuin suoraan oppikirjasta. Pelinrakentaja Johan Rabinin juoksut tekivät tuhojaan ja Wolves repikin ottelun avaushyökkäyksellä heti touchdownin. Blaze vastasi takaisin heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollansa kuuden pisteen verran, mutta sen jälkeen Wolvesin puolustus pisti luukut kiinni. Tämän lisäksi Wolves paukutti ennen puoliaikaa kaksi touchdownia lisää eikä tahti hyytynyt toisella puoliajallakaan. Lopputulos Wolvesille 6–46

Sipoo Bulldogs lähti otteluun Wolvesia vastaan jo valmiiksi väsyneillä jaloilla. Juuri päättynyt ottelu Jaguarsia vastaan oli varmasti vienyt suurimman terän joukkueesta. Harmittavan pienellä rosterilla matkaan lähtenyt Bulldogs ei silti lähtenyt luovuttamaan, vaan taisteli tosissaan loppuun asti ja puoliajalle siirryttiin 6–14 tilanteessa. Lopun alkua oli kuitenkin Bulldogsin syötönkatko, jonka Paavo Jokelainen palautti pohjiin tehden uransa ensimmäisen syötönkatkon ja touchdownin. Lopputulos Wolvesille 6–30.

Tulevaan viikonloppuun

Joensuu Wolves pelaa tulevana lauantaina 30.7. kauden viimeisen runkosarjaturnauksensa, jossa vastaan asettuu Jyväskylä Jaguars sekä ProMesta Blaze.

Mitä odottaa turnaukselta?

Joensuu Wolvesilla on tulevana viikonloppuna mahdollisuus varmistaa sekä lohkon että runkosarjan voitto. Pisteet molemmista peleistä toisi runkosarjan voiton sekä finaaliturnauksen Joensuuhun. Wolves lähti kauteen lohkonsa ainoana joukkueena, joka ei päässyt pitämään kotiturnausta, joten finaalin järjestäminen korjaisi tämänkin vinoutuman.

Turnaus alkaa klo 11.30 ja vastaan asettuu viime viikolla kotiturnauksessaan häikäissyt Jyväskylä Jaguars. Jaguars voitti molemmat ottelunsa suvereenisti siirtyen lohkossa jaetulle toiselle sijalle. Edellinen kohtaamisemme Sipoossa kolme viikkoa sitten oli todella tasainen ja ensimmäiset pisteetkin tulivat vasta toisella puoliajalla syötönkatkosta johtuneesta palautuksesta. Nyt Jaguarsin pelinrakentaja on vaihtunut ja avuksi saapuva Emil Mannermaa oli Jyväskylässä mies paikallaan pistäen palloa ilmaan todella onnistuneesti. Nyt kuitenkin vastaan astuu Wolvesin takakenttä, joka ei ole päästänyt heittämällä ensimmäistäkään pistettä kauden aikana ottaen siinä sivussa kuusi syötönkatkoa, joista kaksi on palautettu pohjiin.

Toisena otteluna nähdään uusinta viime viikon taistelusta ProMesta Blazea vastaan. Vaikka viime viikolla kaatosateessa pelatussa ottelussa Wolves oli pisteellisesti selvästi parempi, ei ottelu ollutkaan lopulta niin epätasainen kuin pisteet näyttävät. Blazella oli sateisessa kelissä paljon ongelmia pallonhallinnassa. He rähmäsivät pallon kahteen otteeseen ja heittivät syötönkatkon. Myös lukuisat epäonnistuneet kiinniotot saivat pelin näyttämään vieläkin yksipuolisemmalta. Tätä kirjoittaessani näyttää siltä, että Helsingissä pelataan kuivissa olosuhteissa, joten uskon, että Blaze tulee pitämään pallosta parempaa huolta ja tulee tarjoamaan selvästi tasaisemman ottelun.

Mitä odottaa Wolvesilta?

Jyväskylässä pelattu turnaus näytti vihdoinkin sen, mihin Wolves on kykenevä tällä kaudella. Ensimmäisessä turnauksessa hyökkäyksen virheet sekä hätäily oli vaihtunut paljon itsevarmempaan pelaamiseen. Viikonlopun peleissä Wolves teki yhteensä 76 pistettä. Myös puolustus on tähän mennessä kautta loistanut päästäen ainoastaan 12 pistettä ja pitänyt vastustajan kurissa tiukoissakin paikoissa. Vaikka Wolves lähtee alustavasti hieman pienemmällä rosterilla Helsinkiin, pystymme tässä tilanteessa lähtemään luottavaisin mielin kohti viikonloppua uskoen omaan tekemiseen.

-Kirjoittaja: Jarno Hanski

-Kuva: Jari Turunen